Klikni na AKTUALITY , kde jsou nové informace !!!

Doporučení pro nákup krmiva

Nakupujte ve specializovaných prodejnách.•  Krmiva nakupujte pouze v neporušených originálních obalech (s výjimkou vzorků)

•  Nekupujte rozvažované krmení, není u něj jisté datum výroby a spotřeby, a pokud bylo krmivo skladováno nesprávným způsobem, mohlo nasáknout vlhkost a mohlo by být závadné.
    Na rozvažovaných krmivech také nebývají uvedeny potřebné údaje.
    Kvalitu krmiva poznáte i podle barvy. Různobarevné krmivo (zelené, žluté či červené apod.) obsahuje barviva, která jsou pro psa nevhodná.
    Spolehněte se raději na "obyčejné hnědé" krmivo bez přidaných barviv.
•  Hledejte informace na obalu. Tam kde není uveden obsah živočišných bílkovin, nebývá kvalitní krmivo, je nutné, aby v obsahu byly uvedeny omega-3 a omega-6,alespoň 3%(pro zdravou kůži a srst),
    vitamíny, minerály a kladem je glukosamin a chondroitin.
•  Kupujte balení, které jste schopni spotřebovat do určeného data.
•  Pro výběr krmiva jsou důležité také reference chovatelů, kteří mají s daným krmivem již delší zkušenosti.
 
V poslední době stále častěji skloňovanou surovinou ve výživě psů jsou brambory.
Mnozí z vás mají zažité, že brambory pes špatně tráví a lidově řečeno je „nevyužije“. To se týká brambor doma vařených.
Nutriční odborníci se shodují, že brambory zpracované technologií šetrného vaření v přesycené páře jsou nejšetrnějším zdrojem škrobů pro masožravé šelmy
(co se týče škrobů v krmivu obecně, za optimální orientační hladinu se považuje rozmezí 30-50%, směrem dolů je pohyb hodnot vítaný, směrem nahoru již ne.
Při tomto technologickém kroku dochází k otevření škrobových zrn a želatinizaci škrobu, který se stává vysoce biologicky dostupným se stravitelností pro psa prakticky 100%.
Želatinizace škrobů probíhá i v obilovinách, pokud jsou v receptuře obsaženy.
Ovšem bramborový škrob nejméně ze všech škrobů rozkolísává hladinu krevního cukru a je tak nejvhodnějším zdrojem škrobů pro psy a kočky. Má rovněž hypoalergenní vlastnosti ještě výraznější než rýže.

 

Zpět do obchodu